Avoinna
Arkisin klo 7:00 - 17:00

Lauantaina klo 10.00 - 15.00

Haku
Tarjouskori
0 tuotetta
Korissa ei ole yhtään tuotetta
Jatka selailua

Pihakiveyksen hoito on helppoa!

HUOLTO-OHJEITA

Lika ja roskat poistetaan säännöllisesti harjaamalla, lehtipuhaltimella tai pesemällä kiveys puhtaalla vedellä. Likatahrat lähtevät parhaiten tuoreeltaan. Päällysteeseen sitkeästi tarttuneen ja imeytyneen lian poistoon voidaan käyttää apuna myös painepesuria. Liuotinaineet tehostavat kiveyksen pesua. Käytettävästä pesuaineesta riippuen puhdistusaine voidaan levittää käsiteltävälle alueelle ennakkoon, jonka jälkeen sen annetaan vaikuttaa, ja lopuksi huuhdellaan pois. Painepesuria käytettäessä saumojen pinnassa oleva hiekka saattaa lähteä veden mukana, joten pesun jälkeen saumoihin on hyvä lisätä saumaushiekkaa.

PESU- JA PUHDISTUSAINEET

Pihakiveyksen puhdistamiseen kannattaa käyttää biologisesti hajoavia pesuaineita, joiden pH arvo on 7 - 10. Mikäli puhdistamiseen joudutaan käyttämään happamia aineita (pH 1 - 5), on kivipinnat neutralisoitava toimenpiteen jälkeen puhtaalla vedellä, jotta kivirakenne ei haurastu.

SAMMAL

Pihakiveyksen saumoissa kasvava sammal voidaan poistaa tehokkaalla painepesurilla, ohutteräisillä raspeilla ja kaapimilla. Kiveyksen pinnasta sammal voidaan poistaa teräsharjalla tai tarkoitukseen sopivilla kemikaaleilla. Nurmikon sammalen torjunnassa käytettävät kemialliset erikoislannoitteet saattavat värjätä betonipinnoitteita, joten niiden pääsy kiveykselle kannattaa estää. Kiveys vaatii useimmiten täydennyssaumauksen sammalen poiston jälkeen.

RIKKARUOHOT

Rikkaruohot on hyvä poistaa sitä mukaa kun niitä ilmaantuu, joko käsin nyppimällä tai käyttämällä kitkemisessä apuna erityyppisiä ohutteräisiä kaapimia. Rikkaruohoja voidaan ehkäistä myös kemiallisesti torjunta-aineilla, joiden tehoaineena on glyfosaatti tai etikkahappo.

RASVA- JA ÖLJYTAHRAT

Öljy ja rasva eivät vahingoita kivipintaa. Tuoreet tahrat poistetaan imukykyisellä paperilla tai imeyttämällä. Päällysteeseen tiukkaan imeytynyt tahra pestään painepesurilla ja kuumalla vedellä. Pesua voidaan tehostaa käyttämällä tarkoitukseen sopivia, öljyä ja rasvaa liuottavia emäksisiä puhdistusaineita. Öljytahrat yleensä poistuvat, tai ainakin haalistuvat, ajan mittaan itsestään.

KALKKIHÄRME

Usein uuden betonipäällysteen pintaan ilmestyy valkeita laikkuja eli kalkkihärmettä. Laikut ovat sementin raakaaineena käytetystä kalkkikivestä vapautunutta kalsiumia. Härmeen muodostuminen on luonnollista, eikä se millään tavoin vahingoita kiveystä. Ajan myötä laikut häviävät sateiden myötävaikutuksella itsestään. Prosessia voidaan nopeuttaa pesemällä kiveyksen pinta painepesurilla ja tarkoitukseen sopivilla, happamilla pesuaineilla.

RUOSTE

Ruostetahrat ovat useimmiten ulkopuolisen tekijän, kuten ruosteisesta rännistä valuneen sadeveden tai kiveyksellä säilytetyn, ruostuvan metalliesineen aiheuttamia. Tuore ruostetahra irtoaa kuiviltaan teräsharjalla harjaamalla. Poistoa tehostaa vesipesu tai puhdistaminen yleispesuaineella. Syöpyneen ruosteen poistoon kannattaa hyödyntää tarkoitukseen sopivia puhdistusaineita.

PURUKUMI

Purukumit saa irti kuumalla vedellä ja painepesurilla.

TALVIPUHTAANAPITO

Lumen poistaminen pihakiveyksiltä suositellaan tehtäväksi kolaamalla, lapioimalla, harjaamalla käsin tai koneellisesti, auraamalla sekä linkoamalla kevyellä kalustolla. Raskas aurauskalusto, kuten traktorit, voivat aiheuttaa päällysteen pintaan naarmuja, tai jopa kivien ja laattojen rikkoutumista. Etenkin talven ensimmäiset lumityöt olisi hyvä tehdä käsin.

LIUKKAUDEN TORJUNTA

Pihakiveyksen liukkautta torjutaan hiekoituksen avulla. Suolan tai muiden kemikaalien käyttö on ehdottomasti kielletty!

Pyydä asennustarjousta 02 511 8800

Sivukartta